Televizijske ankete su postale popularne , a izjave koje građani kažu tokom  anketiranja navode na smijeh mnoge gledaoce , mada neki bježe od kamera.
Prošle godine je urađena veoma zanimljiva anketa u kojoj su pitali građane Srbije da daju svoje mišljenje o tome što Predsjednik Vučić uvodi arapske bbrojeve u škole zbog migranata. Ova anketa je urađena u jednoj emisiji koju vodi sin pokojne Isidore Bjelice ,  Lav Grigorije Pajkić. Građani sse slažu u tome  da je to potpuno nepotrebno, te da se time samo dodatno opterećuju djeca u školama, a mnogi smatraju kako arapski brojevi nikome nisu potrebni u životu i da nije neophodno da se moraju znati. Neki su rekli kako znaju arapske brojeve, ali ih ne znaju izgovoriti, a jedna je čak rekla da ne želi da ih napiše u zraku jer se nalaze u pravoslavnoj državi i nema ona šta tu da pokazuje arapske znakove.
“Užas, majke mi! To je zaista nepotrebno”, “Sad još i arapski brojevi. Za to postoje fakulteti gdje se uči arapski jezik”, samo su neki od odgovora.