Poznati kantautor Đorđe Balašević preminuo je 19. februara 2021. godine u Novom Sadu. Od Balaševića se opraštaju svi koji su ga voljeli mladi i stari. U Beogradu su palili svijeće ispred Doma sindikata i Sava centra.

 

Naime, sin Cece Ražnatović i Arkana Ražnatović oglasio se na svom Instagramu povoodom Balaševićeve smrti, pa iznio drugačiji stav od ostalih. Veljko je objavio snimak jednog koncerta Balaševića u Zagrebu na kojem se obratio publici ovim riječima:

“Ja inače pjevam na svom maternjem hrvatskom jeziku ali postoji jedan problem, ja govorim jednu iskvarenu verziju hrvatskog, tzv srpski”, rekao je Balašević tada, na šta je Veljko napisao:

Srbi, po staroj ukletoj navici, sami po sebi piš.mo! Zato nas ne poštuju, zato smo mi uvijek krivci i da izvinete j.be nas ko stigne. Ko ti vrijeđa narod, ne zaslužuje nikakav pomen, nikakvo sjećanje. Kojeg bi Hrvata podržali da ode u Srbiju i da kaže ovo što je upokojeni kantautor gospodin Balašević izjavio? A vi se zapitajte da li ste normalni je.ote i koliko faca imate”, napisao Veljko.