Način pripreme će vas oduševiti, a ukus raspametiti…

Zato još danas svojim ukućanima spremite ove predivne zalogaje!

Sastojci:

tanke kore za pitu 12
sitan sir 600 g
jaja 4
jogurt 200 ml
ulje 150 ml
ulje za premazivanje 3 kore
prašak za pecivo 1
so prsohvat

Za umakanje:
jaja 2
jogurt 350 ml
lan po želji

Kako pripremiti:

Umutiti jaja, pa dodati sitan sir, jogurt, ulje, prašak za pecivo i malo soli, te dobro izmješati. Kore za pitu podijeliti na tri dijela. Od jednog dijela izdvojiti koru i poprskati je sa malo ulja. Preklopiti je sa drugom korom i premazati je sa nekoliko kašika fila.

Odozgo nanijeti treću i četvrtu koru, pa i njih premazati sa filom i naslagati jednu na drugu. Za prvi rolat potrebno je utrošiti i trećinu fila. Kore smotati u rolat. Na isti ovaj način od preostalog materijala oblikovat ćete još dva rolata. Rolate odložiti u zamrzivač da se stegnu.

Potom ih izvaditi i isjeći na parčad. Posebno pripremiti smjesu za umakanje – sjediniti jaja sa jogurtom. Parčad umakati u pripremljenu smjesu i slagati ih u pleh obložen sa papirom za pečenje. Posuti lanom i peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.