Nema osobe koja ne voli grašak , a kada bi znali kako ga je jednostavno napraviti čak i amater u kuhinji može ga pripremiti.

Potrebno vam je :

  • 550 g pilećeg filea
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 450 g graška – smrznuti
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • začini so, biber, mješavina začina
  • 1 kašika gustina
  • 1 kašičica mljevene crvene paprike

Priprema

Na maslinovom ulju popržiti sitno sjeckani  luk pa kad porumeni dodati piletinu izrezanu na komadiće.  Kratko propržiti, pa začiniti, po ukusu. Dodati narezane šargarepe, pa preliti vodom. Kuhati 15-20 minuta, pa dodati smrznuti grašak. Sipati još malo vode, pa kuhati još 15-tak minuta. Sjediniti gustin, mljevenu papriku i malo vode. Umutiti da nema grudica, pa sipati u šerpu. Krčkati na laganoj vatri 10-tak minuta.