Ukusna poslastica koju morate probati.

Potrebno je:

  • 250 gr riže (kratko zrno)
  • 500 ml vode
  • 500 ml mlijeka
  • 400 ml vrhnja za kuhanje
  • 150-200 gr šećera
  • 6 zrna kardamoma
  • 2 štapića cimeta u kori
  • cimet mljeveni 

Priprema:

U dubljoj šerpi naspite mlijeko, vodu, opranu rižu i vrhnje za kuhanje. Zatim u  blenderu sastavite šećer,kardamom i sve fino izblendajte. Ako ne želite da koristite kardamom zamijenite ga sjemenkama vanilije. U šerpu dodajte šećer sa kardamomom i 2 štapića cimeta.Pa na srednjoj temperaturi ostavite da prokuha pa smanjit temperaturu i ostavite da se krčka oko 25 minuta.Bitno je da na svakih 5 minuta miješate sa silikonskom spatulom da se riža ne bi zalijepila za dno šerpe.Što više miješate riža će postati ljepljivija.Nakon 25 minuta smaknite s vatre,poklopite i ostavite tako 5 minuta.Možete servirati hladno ili toplo.Ako želite servirati hladno onda puding ohladite u frižideru pa poslužite.Većinom se servira sa cimetom u prahu.