Alarmantno stanje je u cijeloj Srbiji što se tiče cijele situacije sa koronavirusom. Naime , vikend je bio jako težak po pitanju broja oboljelih, kao i umrlih pacijenata od koronavirusa. Epidemiolozi su saopštili da nema potrebe za uvođenjem policijskog sata što je ispalo kao loša odluka.

Podsjećamo , Aleksandar Vučić je  prije 7 dana donio odluku oko policijskog časa, da bi sete  iste noći desili veliki protesti u Beogradu, nzbog čega je Vučić  ujutro odmah povukao svoju odluku.  Vučić je u četvrtak se sastao sa sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom i Angelom Merkel razgovarao o pitanju Kosova i Metohije, ali i trenutnom situacijom oko korona virusa.

Kada je se vratio za Srbiju bio je gost jedne emisije , u kojoj je odgovarao na neka pitanja oko koronavirusa a ono što je on izjavio sve je iznenadilo.

“Moja najveća greška je ta što sam povukao svoju odluku oko policijskog sata. Međutim, doktori i epidemiolozi su i mene i premijerku Anu Brnabić ubjedili da postoji drugi modul za suzbijanje virusa, i da nema potrebe za uvođenjem policijskog časa. Sada vidim da sam napravio ogromnu grešku, jer se vidi koliko je oboljelih u posljednjih 7 dana. Idući puta ću slušati sebe”, izjavio je Aleksandar Vučić.