Mjesec u kojem ste se rodili otkriva šta ste po karakteru.

JANUAR

Svima poznat kao sječan, sječko ili prvi mjesec u godini. Ovaj mjesec je hladan mjesec i poznat po praznicima koji se slave u ovom mjesecu, a ako je ovaj mjesec hladniji to znači da će biti rodna cijela godina i da nije dobro ako je ovaj mjesec topao. Zato postoji izreka “Hladna januara da te Bog sačuva”. Osobe koje su rođene u januaru u mjesecu praznika, vole da se provode i da zabavljaju. Jako su iskrene i prostodušne, lako planu, mnogo piju, ali se isto tako brzo smire.

FEBRUAR

Ovo je čudan mjesec i jako je kratak, pa je zbog toga dobio samo jedan nadimak vodeni. Sve brže prođe sa vodom, pa tako da niko ne izlazi iz kuća jer na poljima nema posla. Svi koji su rođeni u ovom mjesecu trebaju da znaju da su rođeni u sretnom mjesecu i da će mu sve ići od ruke. Vole da upoznaju nove ljude i da putuju. Opasnost vrijeba upravo iz njihove pameti, jer trebaju da se čuvaju toga kako ne bi postali gordi. Kada je zdravlje u pitanju, mogu bolovati od zuba, nogu i očiju.

MART

Ovaj mjesec mnogi zamišljaju kao čudljivu babu koja brzo mijenja mišljenje.  U martu mjesecu može da napada baš veliki snijeg, ali i da iznenada otopli  kao da je već došlo ljeto. Osobe koje su rođene u martu su dobriradnici i zbog toga su omiljene na poslu. Teško se ljuti i popustljive su, ali kad jednom na nekog planu, zauvijek ga precrtaju zbog toga što jako teško opraštaju.

Nastavak pročitajte na sajtu..