Ovaj čovjek pripada jednom od velikana jugoslovenske glumačke scene koji pripada “staroj gardi” glumaca, a oni su uvijek maksimalno davali sve od sebe i unosili u ulogu. Jugoslovenska kinematografija je dala jedne od najznačajnijih djela koje i dan danas pamtimo kao što su: “Velo Misto”, “Malo Misto”, “Maratonci trče poslednji krug”, “Tesna koža”, “Žikina dinastija”, “Bolji život”, “Srećni ljudi” i brojni drugi filmovi i serije, a u nekim od ovih naslova pojavljivao se  Aljoša Vučković.

On je važio za jednog od najšarmantnijih i najmarkatnijih glumaca u tom vremenu, za kojem su žene ludile. Tokom decembra prošle godine on je napunio 74 godine, a već dvije godine i više se ne bavi glumom. Dugo je šutio o ovom stanju, ali to više nije moguće, jer mu se stanje pogoršalo i ne liči na sebe. Svi su bili iznenađeni kada su vidjeli fotografije u javnosti, jer je glumac izgubio mnogo kilograma i to sve zbog teške bolesti. Rekao je kako više ne može da radi jer ga bolest usporava.

 

Nikad nije htio u javnosti da priča o kojoj je bolesti riječ, ali je samo zatražio mir koji smatra da treba da ima. Glumac sada živi u Beogradu sa svojom suprugom Editom, oni imaju dvije kćerke Saru i Leanu.