On je najpoznatiji voditelj na srpskoj sceni, a njegov je najgledaniji već godinama.  Ognjen Amidžić jesvestrana javna ličnost, s obzirom da se bavi i voditeljskim poslom, ali i glumom, pa čak i pjevanjem. Naime, on je sa pokojnim Marinkom Madžgaljem pjevao u grupi Flamingosi, a bili su baš dosta povezani i privatno, te mu je Marinkova bolest i smrt jako teško pala.

 

Tokom cijele pandemije Ognen je vodio emisiju , pa mu je tako među gostima i bilo onih koji su preboljeli korona virus  ili su saznali nedugo nakon gostovanja da imaju  virus. Ovaj put nam ne dolaze nikakve dobre vijesti s obzirom da je objavljeno da je i Ognjen pozitivan na koronu ali je objavljeno i kako je primljen na bolničko liječenje jer ima već razvijenu obostranu upalu pluća. Ova vijest je iznenadila mnoge.

 

Ova informacija nas ne treba da iznenadi jer je on bio stalno u kontaktu sa novim osobama-Aleksandar Tanasijević je prije desetak dana bio u njegovoj emisiji a kasnije se ispostavilo da je pozitivan, a čini se kako je to bila posljedica