U današnjem postu vam pišemo o slučaju koji već nekoliko dana trese kako Srbiju tako i Hrvatsku. Već je prošlo 16 dana kako je nestao Matej Periš iz Splita koji je došao na doček Nove godine u Beograd. On je 31. decembra u jutarnjim satima istrčao iz kluba Gotik u kojem je bio sa prijateljima.

 

Naime, donosimo vas izjavu načelnika Uprave kriminalističke policije, Antonia gerovca koji je na konferenciji za mediji koji je rekao da je mladić obučen kao Matej došao do vode ali niko ne može da tvrdi da je ušao u vodu, ali isto tako na osnovu dokaza koji su do sada prikljupeni ništa ne ukazuje na to da je njegov nestanak povezan sa nasiljem, kao ni to da je on bio žrtva nasilja.

 

“Sve što je dokazni materijal, a jedan je i snimak ja ne smijem da komentarišem. Žao mi je što se to objavljuje. Mi smo sve to pregledali, srpska policija je napravila odličan posao kada je riječ o praćenju kretanja Mateja Periša. To je preveliki posao jer su se pregledali sekunde i sekunde snimaka. Rezultati pregleda snimaka se joj rade, a biće predati srpskom Tužilaštvu. Možemo reći za sada da je osoba koja je bila odjevena kao Matej došla do vode, ali nijedan policajac ne može da potvrdi da je to stvarno on.”