Za ovu tortu svi imate već sastojke u svojoj kuhinji. Ovo je torta koja će mnogima postati jedna od omiljenih, a njena priprema je tako jednostavna.

 

Potrebni sastojci:
oko 300 grama keksa
100 grama putera,
3 šlaga,
300 grama bijelečokolade,
300 grama tamne čokolade, (čokolada za kuhanje)
50 grama čokolade za ukrašavanje – po vašem izboru
2 želatina.

Postupak pripreme:
Prvo treba da izmrvite 200 grama keksa koji će te sjediniti sa istopljenim puterom. Kada to uradite kalup napuniti tom smjesom, a ostatak od 100 grama treba da poredate po ivicama kalipa. Nakon toga pripremiti će te šlag prema upustvu sa kesice koji će te da podijelite u 2 zdjele. Posle toga rastvoriti će te želatin i dodati ga u posude sa šlagom. U jednu posudu treba da dodate bijelu rastopljenu čokoladu, a u drugu isto tako samo tamnu čokoladu. Na izmrvljeni keks dodati pola filea od bijele čokolade, staviti u frižder 10 minuta.Nakon toga dodati ostatog od bijelog fila, i servirati potpuno hladno. Dekorisati ovu tortu će te sa 50 grama otopljenje čokolade.