Nisu baš zdrave ali su odlična zabava ispred televizora a vrlo jednostavno je za pripremu.

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 250 g margarina
  • 1 žumance
  • 1 kašičica soli
  • 25 g kvasca
  • 100 ml mlieka
  • 1 bjelance za premazivanje
  • susam

Priprema

U posudi pomiješajte kvasac, mlako mleko i malo brašna i ostavite desetak minuta da nadođe. Margarin umutite sa žumancetom, dodajte nadošli kvasac, so i brašno, te zamijesite mekano glatko tijesto. Razvucite ga na debljinu od pet milimetara, vadite perece i redajte u pleh obložen papirom za pečenje. Gotove perece premažite umućenim belancetom, posolite i pospite susamom. Ostatke tijesta opet premijesiti, razvaljati, isjeći štapiće i redati u pleh. Takođe premazati bjelancetom, posoliti i posuti susamom. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.