Matej periš iz Splita koji je nestao 31. decembra u Beogradu nakon izlaska iz kluba Gotik, najvjerovatnije je pokušao da zaustavi taksi kako bi ga navodno prebacio da apartmana na Dorćolu gdje se uputio da nešto uzme.

 

Naime, nagađa se da je riječ o novcu. Ovak zaključak se može izvuči na osnovu onoga što su njegovi prijatelji ispričali policiji. Kako iznajmljeni stan nije bio daleko, svega nekoliko kilometara, mladi Splićanin ne poznaje Beograd, te mu je navodno bilo teško da se snalazi, pa mu je najlakše bilo da do apartmana na Dorćolu dođe uz pomoć taksiste, kome bi dao adresu.

 

” Matej je planirao da se vrati u klub “Gotik”, jer mu je tamo ostala jakna ” rekao je jedan izvor koji je bio u kontaktu sa mladićima koji su sa Matejem došli u Beograd. ” Njegov izlazak iz kluba uslijedio je posle naručivanja i plaćanja računa za dvije flaše viskija, oko kojeg je izbio mali nesporazum. Navodno, Periš i njegovo društvo su naručili jednu, a isporučene su im dvije boce, koje su morali i da plate.” Ovo je samo dio mogućeg scenarija zašto je Matej u noći 31. decembra izašao iz kluba.