Ljubav između Cece i Arkana desila se na prvi pogled, a sve je počelo akda je pjevačica svog budućeg muža s kojim je uživala 7 godina u ljubavi slučajno vidjela na naslovnoj strani novina, Sudbonosni trenutak između cece i Arkana desio se 2. novembra 1993. godine u hotelu Interkontinental.

 

 

Spojio ih je Oliver Mandić koji je angažovao Cecu i Džeja da pjevaju na proslavi Srpske dobrovoljačke garde 11. oktobra 1993. godine o čemu je Ceca pričaka u emisji Maksovizija. ” Bila je ljubav na prvi pogled, normalno. Ja sam se njega strašno plašila i nije mi bio simpatičan. Mnogo sam čitala o njemu i mala sam iskrivljenu sliku o njemu. Kada sam trebala da pjevam sa Džejem, za Dan garde – rekla je Ceca.

 

–” Ja sam čuo da sam ja ošišao neku Cecu. Znao sam pokojnog Tomu Zdravkovića i Lepu Lukić od tih pjevača, a Cecu nisam čuo nikada da pjeva, niti sam je vidjeo uživo. Ona kad je došla, oni su mi je predstavili kao djevojku koju sam ja ošišao. Tako smo se upoznali “– izjavio je Arkan tada, a onda ga je Ceca prekinula.

 

” Nije bilo tako, bilo je: “Daj da upoznam tu djevojku Cecu”, umilnim glasićem i dodao je: “Baš mi je milo da upoznam djevojku koju šišam godinu dana, a ne poznajem je”. Ja sam tu pala u nesvijest. Čula sam to za šišanje, to je bilo strašno. Pa su se pitali da li nosim periku” – govorila je Ceca 1996. godine u emisiji “Maksovizija”. 15. januar 2000. godine prije 22 godine u beogradskom hotelu “Interkontinental”, gdje su se i vjenčali, Željko Ražnatović Arkan je ubijen.