Popularni pjevač Dino Melin sa svojom suprugom Amelom ima dvoje djece Hamzu i Naidu, ali o njima se malo zna. Oboje se bave javnim pozivom ali nikad nisu koristili  ime oca.
Sin Dine Merlina , Hamza Dervišhalidović ima dvadeset sedam godina, školovao se u Berlinu, a studirao je Menadžment i političke nauke u Istanbulu. Iako se ne pojavljuje pred kamerama Hamza je među timom njegovog oca.

Dino je u jednom intervju istakao:  ” Naida je rođena kad sam počinjao karijeru i u djetinjstvu je doživjela sve – od neimaštine do, metaforički rečeno, “kavijara i šampanjca”. Navikla se na skroman život pa je njen odgovor na moje pitanje – šta da joj donesem iz Pariza ili Njujorka uvek bio: “Tata, hvala, imam sve, samo se što prije vrati kući” rekao je Dino pa nastavio:

 ” Materijalno je ne zanima, za razliku od njenog mlađeg brata. Kad se Hamza rodio, više nismo imali nikakvih egzistencijalnih problema i navikao se na to da mu Amela i ja priuštimo šta god poželi. Kad njega pitam šta mu treba, i ne čeka da završim rečenicu, već ima listu narudžbina. “
Dino je jednom rekao i da je rano ostao bez oca a da je njegova majka mnogo propatila u životu.
” Moja majka je bila nesrećna jer je samo pričala o čovjeku koji ju je napustio, koji je nije volio, a to je bio moj otac. Tragična je situacija kada zaista voliš nekoga ko ti ne uzvraća ljubav. A mama je bila omiljena, znala je da pozamljuje novac da bi drugima pomagala. Bila je taj “baj-pas” za druge ” – rekao je pjevač.