Svi znamo kako migrene mogu biti ozbiljne, a osim migrene i bolovi u vratu, pa sada su stručnjaci pronašli prirodan način kako da se oslobodite nepodnošljivih bolova u ovim dijelovima tijela. 

Jedan ljekar je sa klinike za fiziterapiju, otkrio trik kako da s eublaži bol u vratu ili migrena, a svima je potrebna samo jedna namirnica koju sigurno svi imate u kući a to je krompir.

“Imali smo jako veliki porast pacijenata sa bolovima u vratu i migrenama, koje su povezane sa dugim sjedenjem zbog karantina do kojeg je došlo zbog pandemije korona virusa. Problem se odnosi uglavnom na držanje donjeg dijela leđa, odnosno lubalnog dijela. Napravite test, kada gledate u ekran i vaša vidna linija je u skladu sa njim, onda nemate nikakvih problem. Ipak, ako gledate prema dole, najčešće ako radite za laptopom, vaša glava praktično visi i to opterećuje vaš donji dio leđa”– rekao je ljekar i dodao:

“Ovo često dovodi do peckanja u trapezastim mišićima i utiče na mišiće u vratu, kičmi kao i u nervima.”

Postupak:

“Potrebno je da ih spojite zajedno i da legnete ravno, sa postavljenim krompir ispod zadnjeg dijela glave. Kada to uradite opustite vrat i to će vam pomoći da olabavite mišiće i vaš vrat ponovo vratite u prvobitni položaj. Ovo je jako korisna i efikasna stvar, a ljudima može pomoći da se u udobnosti njihovog doma oslobe napetosti u vratu i pritiska oko sebe.”