Na jako korektnom nivou je situacija na Balkanu kada je u pitanju koronavirus, pa tako da još uvijek nema potrebe za uvođenje nekih većih mjera. U Srbiji smo prije 2 dana imali veći broj zaraženih, a najviše se odnosilo na Valjevo i Kragujevac ali sada se situacija malo smirila. Jedan od doktora Predrag Kon je naveo da je situacija još uvijek klimava i da se ttrebamo paziti, a jako je blizu novembar kada su najavili još jedan talas. 

Dao je upozorenje svim građanima da budu oprezni i da poštuju odredbe kriznog štaba, kao i da nose maske na otvorenom. Također, Bosna i Hercegovina je uvela posebne mjere, a u Sarajevu je donijeto da svako mora nositi maske na otvorenom ili će dobiti kaznu u vrijednosti od 650KM.

U Europi po svemu sudeći stiže veliki treći talas koronavirusa, a Engleska je najavila da će London biti izolovan, dok je najteža situacija u Francuskoj gdje je jučer zabilježeno 23.000 novih slučajeva. Tako da se kod njih uvodi policijski čas. Znači od subote, od 21 sat navečer do 9 ujutro biće na snazi policijski čas idućih mjesec dana. Pariz, Monpelje, Tuluz, Marsej, Sent Etjen kao i ostali gradovi su na udaru i moraju poštovati naredbe kriznog štaba.