Ukusni hrskavi pečeni krompir, ali sa palentom. Ovaj recept morate probati jer će nakon ovo biti jedini način pripreme krompira u vašem domu.

Potrebni sastojci:
500 grama krompira
2 velike kašike palente ili kukuruzni griz
so – to zavisi od vas koliko volite slano
začin po ukusu – ja najviše koristim vegetu, ponekad radi boje dodam crvene slatke paprike
2 velike kašike ulja

Postupak pripreme:
U posudu gdje čemo peći krompir prvo treba da stavimo papir za pečenje i sipati na to 2 velike kašike ulja.
Krompir nakon toga treba isjeći na jednake djelove. U jednu zdjelu će te nasuti palentu i u palentu će te izmješati začine so, vegeta ili šta god vi koristite. Ubaciti krompir u palentu i dobro ga izmješati. Krompir nakon tog svega staviti u pleh i odozgo ga treba sa 2 do 3 kašike poprskati uljem. Prije nego stavimo a se epeće rernu treba zagrijati na 200 stepeni. Krompir treba peći 30 minuta, opet sve zavisi koliko je vaša pećnica jaka , ali u svakom sličaju krompir treba da porumeni.