U današnjem postu otkrit ćemo vam neke od koristi koje imate od omiljenog pića. Pivo podjednako vole i žene i muškarci.

 

Pivo sadrži niz vitamina i hranjivih tvari, a bogato je i vitaminima B, posebno vitaminom B3 poznatom kao niacin, koji je koristan u prevenciji i liječenju depresije, glavobolje i visokog kolesterola. Istraživanja su pokazala da 355 ml piva sadrži 1,83 miligrama niacina.

 

Neke od koristi piva:

Liječi umorne noge

Napunite posudu hladnim pivom i potopite noge na par minuta. Osvježavajući efekat piva će pomoći vašim nogama da se opuste nakon dugog napornog dana.

Hrani kosu i promoviše rast

Pivo je bogato vitaminom B i silikonom, što je ključ za zdravu kosu i takođe stimuliše rast. Samo sipajte čašu piva na kosu, izmasirajte korijen glave i ostavite da odstoji 5 minuta. Isperite hladnom vodomi kosa će vam sijati kao nova.

Uklanja mrtve ćelije kože

Pivo takođe pomaže da uklonite mrtve ćelije kože. Kao rezultat, vaš ten postaje ujednačeniji i sjajniji. Pomješajte šaku jagoda i par kašika piva dok se ne dobije pasta. Namažite na lice kako biste očistili svu nečistoću i stimulisali regeneraciju ćelija

Metalni objekti će ponovo sijati

Pivo ima nizak nivo kiselina i savršen je za poliranje metalnih predmeta, kao što su čelični lonci i nakit. Samo sipajte malo piva na tkaninu i očistite metalne predmete, a možete ih i potopiti na par minuta. Nakon što se budu osušili, bićete iznenađeni kada budete videli blistave rezultate.

Odbija štetočine

Pivo tjera dosadne muhe dalje od hrane. Samo sipajte malo u čašu, prekrite aluminijumskom folijom i napravite male rupe. Muhe, koje će da privuče miris piva, uspjeće da uđu u čašu, ali ne i da izađu. Možete da isprobate ovaj trik i sa puževima i bubašvabama.