Idealan ručak za vas i vaše ukućane.

Potrebni sastojci su;

  • par pilećih grudi
  • 3 čena bijelog luka
  • malo karija
  • soli, bibera
  • kašika soja sosa
  • kašika brašna
  • ulje

Priprema:

Šnicle ako su deblje malo ih izlupati preko folije. U posudu izmiješati so, ulje, soja sos i kari, te sipati na šnicle i “umasirati” u meso. Pržiti na teflonskoj tavi oko 15-20 minuta da lijepo porumene. Može se na početku poklopiti da se malo izdinstaju. Ulje koje je ostalo od šnicli sipati u manju šerpicu, pa ubaciti brašno i izdrobljen bijeli luk i pržiti da brašno i luk dobiju kremastu boju. Dodavati vodu i miješati do željene gustine. Preporuka je da sos bude ređi i da dobro provri. Isključiti pa dodati soli, bibera, soja sosa i peršunovg lista. Šnicle poredati u tanjir i preliti sosom. Služiti dok je toplo.