Napravite slanu tortu.

Potrebni sastojci su:

  • 1 konzerva tunjevine (180 gr.)
  • 150 – 200 gr margarina
  • 200 gr posnog majoneza
  • 1 kašika senfa
  • 300 gr posnih krekera
  • prepečenog susama 50 gr.
  • 2 kisela krastavca
  • 2 šargarepe kuhane
  • 2 krompira kuhana
  • 1 kisela paprika
  • 50 gr pečenog kikirikija
  • 200 ml. presola iz krastavaca

PRirpema:

Umutiti 150 gr margarina pjenasto pa dodati majonez pa i njega sjediniti i umutiti sa margarinom. Krastavčiće krompir, šargarepu i papriku isjeckati na sitne kockice, pa  u to dodati umućen margarin sa majonezom.  Dodati kašiku senfa  i sve dobro izmješatii ostaviti za 2 kašike majoneza umućenog  da se mogu premazati stranice torte i malo odozgo. U  poslužavnik redati slane krekere, ali ih prethodno umočiti u kiseli presol iz krastavčića. Na poredane krekere namazati fil, lijepo rasporediti i onda sljedeći red krekera pa fil i tako dok se sve ne utroši. Odozgo premazati čistim umućenim majonezom sa margarinom kao i sa strane. Posuti prepečenim susamom i krupnim sjeckanim kikirikijem. Tortu napraviti 1-2 dana ranije da krekeri upiju i da se torta stegne. Sjeći na kocke može poslužiti kao predjelo za posne slave.