Ima mnogo načina za pripremu pilećih bataka ali vjerujemo da ovakav recept još niste probali, neopisivo do slasno i sočno.

Potrebno vam je :

  • 2 pileća bataka bez kostiju
  • 4 kašike soja sosa
  • 4 čena bijelog luka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • mala glavica crnog luka
  • malo karija
  • biber, so
  • kašičica meda
  • krompir

Priprema

Najprije piletinu odvojiti od kostiju. U bokal  od blendera sipati soja sos, maslinovo ulje, nasjeckani crni i bijeli luk, kari, biber i kašičicu meda. Sve blenderom dobro izblendati, sipati preko mesa i dobro utrljati. Ostaviti u frižideru 2-3 sata. Na vrlo malo ulja meso prepržiti na kratko sa jedne i druge strane i posoliti. Ostatak marinade sipati na krompir, posoliti, dodati po želji mljevenu crvenu papriku i promiješati. Odozgo staviti meso i peći u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.