Pred rođenje djeteta pred roditeljima je važan zadatak , a to je odabir najboljeg imena. Međutim ako želite djetetu da vaše dijete ima sretan život treba uzeti u obzir značenje imena i izbjeći one koji nose negativnu energiju i tešku sudbinu.

Neka od imena koja ne bi trebali davati djeci:
Aleksandra
Kao i svi vlasnici muškog imena, Aleksandra je prinuđena da njeguje i pokazuje osobine karakteristične za suprotni pol. Njihova sudbina je usmjerena da kroz život moraju da brinu o porodici, rođacima i svakodnevnim problemima koji često padnu na njihova krhka ramena. Aleksandra je po svojoj prirodi lijena, i više bi voljela da radi nešto što joj prija, a ne ono što drugi od nje traže.  Ovo neslaganje između prirodnih sklonosti i životnih okolnosti često njihovo postojanje čini nepodnošljivim.
Ljudmila
Ljudmila po pravilu veoma cjeni svoju porodicu (roditelje, braću i sestre, decu, muževe), ali upravo zbog svojih najmilijih mora da prođe kroz najtužnije događaje koji im nepodnošljivo otežavaju život. Vrlo često neopravdano rano i pod tragičnim okolnostima izgube one koje vole ili su prisiljeni da njeguju bolesne.  Takva životna sudbina ostavlja preduboke rane u duši, ne dozvoljavajući Ljudmili da uživa u drugim oblastima njenog života.
Tamara
Tamare se često suočavaju sa izdajom, a izdaja im veoma teško pada – mogu doživjeti nervne slomove, srčani napad, a ponekad se čak mogu okreniti i alkoholizmu. Pored toga, dame sa ovim imenom, po pravilu, rano ostaju udovice ili se ne slažu sa prvim supružnicima (jednostavno ih napuštaju). Ako imaju sreće može se desiti da po drugi put zasnuju porodicu, toliko se emocionalno vežu za muževe da ih doslovno guše svojom ljubavlju i ljubomorom, a sebe beskrajnim sumnjama i strahovima. Prije svega, sve ovo u velikoj mjeri komplikuje život Tamara koje se teško nose sa svojim osjećanjima.