Ukusna i slana torta.

Potrebni sastojci su:

– 500 g hljeba
– 0.5 dcl ulja
– 2 jajeta
– 2 dcl mlijeka
– So i biber
– 7 maslina
– 200 g raznih sireva
– 50 g kobasice
– 50 g slanine
– 50 g pršute
– 10 zrna grožđa (po želji)

Priprema:

Isjeckajte hljeb na sitne kockice i prelijte sa uljem i mlijekom, pa dodajte jaja. Posolite i pobiberite po ukusu. Rukama sjednite masu da postane kašasta. Dobijenu smjesu podijelite na dva nejednaka dijela. Prvi dio neka bude ⅓ , a drugi ⅔. Prvi dio stavite u tavu i oblikujte ga poput palačinke, a zatim pospite sitno isjeckanim maslinama, sirom, kobasicom, slaninom i pršutom. Na kraju pospite sa 10 zrna isjeckanog grožđa  i dodajte još 100 g sira. Ostatak hljebne mase ravnomjerno rasporedite na vrh i pecite 10 minuta. Pomoću tanjira ga okrenute na drugu stranu i pecite još 10 minuta, pa poslužite toplo.