Ovaj recept morate isprobati.
Potrebno vam je:
8 kašika maslaca
1 kg krompira
1 kašika maslinovog ulja
4 čena bijelog luka
2 limuna
1 kašičica soli
2 kašike nasjeckanih sviježih listova origana
Priprema
Zagrijati rernu na 200 Celzijusa. Otopite maslac u većoj posudi. Ogulite i nasjeckajte krompir . Krompir dodajte u otopljeni maslac, zatim dodajte maslinovo ulje i dobro pomiješajte da se sastojci sjedine. Usitnite čen bijelog luka i pomiješajte ga s 1/4 šolje limunovog soka. Sve to dodajte krompir, posolite i dobro pomiješajte, a višak tečnosti ocijedite. Krompir prebacite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Pecite dok krompir ne postane zlatno-smeđe boje oko 35-45 minuta. U međuvremenu naseckajte origano i kad je krompir gotov, pospite origanom i lagano promiješajte