Žestoko je pjevačica Kija Kockar odgovorila na optužbe gradonačelnika Leskovca, da je ona glavni krivac za širenje pandemije koronavirusa. Kija je prošle sedmice održala koncert u ovom gradu.

“Ne znam čovjeka ali vidim mediji znaju i to da je osuđen za prebijanje supruge uz prijetnju pištolja, da postoje optužbe da vrši represiju nad ženskom radnom snagom. Sve sam to pročitala u novinama i po portalima, čovjek mi je zaista nepoznat. Ako je to tačno, zašto je neko ko je osuđen za takvo brutalno nasilje uopšte na takvoj funkciji?”– kaže Kija.

“Podsjetimo se da je u skoro isto vrijeme bilo slavlje njegove stranke gdje je on “glavna zvijezda “čemu svjedoče snimci na YouTube-u i članak u pojedinim medijima. Ali mora da se neko okrivi? Nije problem. Ali ne da se diskriminišem ja kao osoba gdje je on naveo na sjednici: “ Kija Kockar, samo ime govori kakva je to osoba”. Inače, Kockar je moje prezime. Kija je nadimak, možda je čovjek mislio da kijam na narod. Pitajte ga”– kaže Kockar i dodaje:

“A sad najozbiljnije da stavimo tačku sa moje strane: Klub je radio po propisima, čak je i policija ispred dežurala, moj tim kao i ja smo negativni na Covid 19, da je bilo problema, sigurna sam da bi komunalna policija zatvorila klub. Nakon tog vikenda, došli su drugi vikendi gdje su radili klubovi širom Srbije jer im je od strane Vlade dozvoljeno. Kad je bio totalni karantin,to su svi poštovali. Posle je Vlada dozvolila. Tu smo stavili tačku. E, sad otvorimo slučaj slavlja ispred stranke sve sa trubačima i kako jedan gradonačelnik divnog Leskovca diskriminise mene kao osobu na osnovu mog nadimka i prezimena i kako mene kao osobu direktno optužuje za ozbiljnu stvar, a to je zaražavanje hiljade i hiljade ljudi jednog grada, za virus koji je smrtonosan? Postoje institucije koje će da se pozabave tim, a neka se njegova stranka pozabavi sa tim njegovim izjavama i zašto su napisani oni članci o njemu”