Boki 13 važi za jednog od najkontroverznijih javnih ličnosti ikada. Kada se prvi put pojavio na sceni mnogi su bili šokirani njegovim izgledom , a naišao je i na brojne kritike zbog nošenja šminke i štikli a uvijek je vodio bitku sa viškom kilogramima.

Njegova najbliža prijateljica bila je pokojna majka Jelene Karleuše, Divna, koja je bila jedna među rijetkima koja je razumjela Bokija. Međutim ,Boki je riješio da se malo povuče sa scene pozabavi svojim izgledom, pa je tako uspio smršati nevjerojatnih 60 kilograma, a kazao je i sam kako su štikle za njega prošlost, dok šminku sada više koristi u javnim nastupima.  Ono što se može primjetiti jesu i razni estetski zahvati kao što su usta i nos.

Iako ga dugo već ne viđamo u javnosti Boki se bavi medijskim nastupima , a na njegovim društvenim mrežama se može vidjeti i da  često putuje u druge države, te redovno postavlja slike sa putovanja. Naime, on je kilažu drastično smanjio ne samo zbog izgleda, nego i zbog zdravlja koje mu je bilo ugroženo, a obzirom da nije postizao očekivane rezultate pomoću prehrane, odlučio je da se obrati jednoj klinici izvan Srbije.