Neki savjeti nam baš mogu biti od pomoći. Evo koji:

Ključevi, novac, mobitel
Neka ključevi i novac budu uz vas. Isto važi i za mobitel. Neka vaš mobitel bude pun, praktikujte da vam baterija nije prazna jer ne znate u kakvoj situaciji se možete naći.

Tri izlaza
Kada se nalazite u nekoj sali, gdje se dešava neki veliki događaj, onda obratite pažnju na izlaze. Tako ćete sebi skratiti vrijeme traženja izlaza, ako se dogodi neka situacija.

Brojanje mjesta
Kada se nalazite u nekom vozilu, onda prebrojte mjesta kako biste znali koliko vas dijeli od izlaza.

Auto koje tone
U slučaju da se nađete u autu koji tone, onda prvo otkopčajte pojas. Ne otvarajte vrata, već otvorite prozor ili ga razbijte nečim.

Ne spuštajte glavu
Ukoliko nekada sami idete ulicom pa osjetite neku opasnost od neke osobe, ne spuštajte glavu jer tako odajete strah. Podignite glavu i izgledajte sigurno u sebe. Tako nećete odavati strah i drugi vas neće toliko primjetiti niti se odlučiti da vas napadnu.

Javljajte se
Kada idete negdje, javite se svojima da znaju gdje ste u slučaju da se zadržite. Kada se vozite u taksiju, obratite pažnju da li je auto pouzdano. Kada sjednete, nazovite nekog i glasno recite gdje se nalazite i gdje trebate doći. Tako će i taj taksista znati da ste već obavjestili druge gdje ste.