Popularna pjevačica Nataša Bekvalac smatra da treba omogućiti usvajanje djece homoseksualcima kao i lezbijkama. 

Ona smatra da je bolje da djecu odgajaju u porodicama nego u sirotištima, pa je pokrenula incijativu za dozvolu sklapanja istospolnih brakova.

Nataši je postavljeno nekoliko pitanja na koje je ona dala odgovore:

-U okviru te kampanje Nata želi da se izbori za to da gej parovi ostvare sva prava kao i strejt osobe. Šta te je navelo da se boriš za usvajanje zakona o istopolnim zajednicama?

-“Ovo radim isključivo iz emotivnih razloga, zato što razumem njihovu tugu jer sam okružena LGBT ljudima. Sticajem okolnosti moj glas se čuje jer sam javna ličnost i želim to da iskoristim da nešto promenim nabolje. Ako postignem da se o ovome više priča i da neko razume šta ovaj zakon donosi, smatraću da sam uspela.”

Da li si spremna na osude?

-“Da, apsolutno. Na to sam navikla i ni najmanje me ne dotiču. U Srbiji je najveća tabu tema da gejevi usvajaju decu. Kažu: “nije normalno da deca imaju dve mame ili dvojicu tata”.”

-Šta bi im odgovorila na to?

-“Ovaj zakon o istopolnim zajednicama ne sadrži u sebi usvajanje dece. Ovaj zakon uređuje samo osnovne potrebe i prava kada je partnerstvo između dvoje ljudi u pitanju – da jedno drugo mogu da posete u bolnici, da partner koji je nezaposlen može da dobije zdravstvenu zaštitu zaposlenog partnera, da nakon smrti može da nasledi njegovu penziju… Dakle, osnovna ljudska prava, koja su im uskraćena. A što se tiče toga da ‘nije normalno da deca imaju dve mame i dvojicu tata’, iskrena da budem, ne mogu da zamislim ništa nenormalnije od toga da deca rastu u sirotištima i domovima za nezbrinutu decu. Normalnije je da rastu u porodicama koje će im pružiti ljubav, ma koliko ta porodica nekim ljudima delovala ‘nenormalno’, a nije.”

-Kako bi sutra reagovala kada bi neka od tvojih ćerki kući dovela devojku umesto momka?

-“Svaka majka će me razumeti kada kažem da mi je važno samo da moja deca budu srećna. Jedino ako su moje ćerke srećne i ja sam srećna. Ne znam šta bi trebalo da uradim, da se odreknem svog deteta? Nikada!”