Kada isprobate ovaj recept shvatit ćete zašto je cijeli svijet poludio za ovim jelom.
Potrebno vam je:
  • 0,5 kg mljevenog mesa
  • 2 čena bijelog luka
  • 1 kašičica Vorčester sosa
  • so i biber po ukusu
  • 4 kuhana jaja
  • 3 kašike brašna
  • 1 svježe jaje
  • 1 šolja prezli
  • 1 kašika pavlake za kuhanje
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika soka od limuna
  • 2 kašike majoneze
Priprema
U posudu stavite meso, bijeli luk, Vorčester sos, so i biber po ukusu. Dobro izmješajte. Podijelite meso na 4 pljeskavice jednake veličine. U sredinu svake pljeskavice stavite tvrdo kuhano jaje i oblikujte tako da dobijete kuglu sa jajetom u sredini. Svaku kuglu uvaljajte u brašno, jaje, a zatim u prezle. Blago ispržite ćufte, po minut sa svake strane u biljnom ulju. Onda ih stavite na pleh i pecite na 180 stepeni, 15 do 20 minuta.
Dok su ćufte u rerni, od ostalih sastojaka napravite sos. Isijecite ćufte na polovine ili četvrtine i poslužite toplo ili hladno, uz sos.