Vrlo jednostavna za pripremu , a ukusna prste da poližeš torta od jagoda.

Sve što vam je potrebno:

  • 6 jaja
  • 2 šolje brašna
  • šolja šećera
  • 6 kašika vode
  • 2 vanilin šećera

Za fil :

  • 800 g kisele pavlake
  • 200 g šećera u prahu
  • 500 g sviježih jagoda

Priprema

Prvo umutite mikserom jaja i šećer, dodajte vanilin šećer, vodu, brašno i sve dobro promiješajte. Stavite smjesu u dublju plastičnu posudu, koju ste podmazali uljem i posuli brašnom a možete da stavite i papir za pečenje i ispecite koru. Kada se ohladi, podijelite je na dva jednaka dijela. Zatim napravite fil tako što ćete mikserom umutiti kiselu pavlaku i šećer u prahu. Stavite jednu koru na tacnu, sipajte malo soka ili mlijeko da omekša, poredajte pola fila od kisele pavlake, a preko toga sjeckane jagode. Ponovite postupak i sa drugom korom.