Mekan i sočan ima da ga obožavate.

Potrebni sastojci su:

  • 50 g maslaca
  • 150 g braon šećera
  • 2 kruške
  • 150 g brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • 185 g maslaca
  • 150 g šećera
  • kašika kakaoa
  • 3 jaja
  • 3 kašike mlijeka
  • vanilin ekstrakt

Priprema:

Prvo zagrijati rernu na 180 stepeni. Kruške oljuštiti, izvaditi sjemenke i svaku podijeliti na po 8 dijelova približne veličine. U šerpici sjediniti maslac i braon šećer i kuhati dok se šećer ne istopi. Poredati kruške na dno modle i preliti maslacem. Jaja umutiti sa mlijekom i vanilinim ekstraktom. U većoj činiji sjediniti brašno, prašak za pecivo, šećer, kakao i začine. Naizmjenično dodavati smjesu od jaja i maslaca dok se sve ne sjedini. Preliti tijesto preko krušaka i staviti u rernu na 60-75 minuta. Kada je kolač gotov, pustiti da se ohladi oko 5 minuta, a zatim ga izvrnuti na tanjir.