Ovaj kolač bez jaja je poseban , poznat pod imenom medeno srce a vrlo je jednostavan za pripremu.

Potrebno vam je :

  • 250 ml mineralne vode
  • 120 ml ulja
  • 200 g smeđeg šećera
  • 1 kašika marmelade od kajsija
  • 250 g brašna
  • 3 kašike kakaa
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica cimeta

Za premazivanje kolača:

  • 3 kašike marmelade od kajsija

Glazura:

  • 100 g crne čokolade
  • 3 kašike  kisele pavlake

Priprema

U posudu sipati mineralnu vodu, ulje, šećer i kašiku marmalade. Posebno sjediniti brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet a zatim sipati u tečni dio. Izmiksati da nema grumuljica. Sipati u podmazan pleh veličine 25 x 25 cm i peći 25 minuta u zagrijanoj rerni na 200 °C. Vruć kolač premazati marmeladom. Na laganoj vatri istopiti čokoladu i kiselu pavlaku, a zatim premazati kolač.