Kada bi se u potpunosti poštovale mjere koje su uvede Srbija bi za mjesec ili dva mogla imati pod kontrolom koronavirus. Ovo su rekli stručnjaci iz Kine koji borave trenutno u Srbiji. 

Oni još predlažu da se uvedu rigorozne mjere, kao što je produženje policijskog sata na 24 sata, kontrološi više građane koji dolaze iz inostranstva i da se svi zaraženi smjeste u kućne izolacije.

“Kako se povećava broj testiranih tako se povećava i broj potvrđenih slučajeva virusa Kovid 19, a samim tim je i veći broj hospitalizovanih pacijenat.” – rekao je Peng.

Kako on kaže da bi trebali građane Srbije staviti pod veću kontrolu pogotovo one koji dolaze iz inostranstva i kaže kako bi oni trebali biti u kolektivnoj izolaciji a ne u kućnoj. U Kini su primjenjene strožije mjere zabrane kretanja građana koji dolaze iz inostranstva kako bi se tako moglo spriječiti stvaranje novog žarišta zaraze.

“Ako se produži trajanje policijskog časa i uvedu strože mere epidemiološkog nadzora i kontrole kretanja, to će mnogo bolje uticati na stavljanje epidemije pod kontrolu”– rekao je Peng.