Ukusne i jako mekane, ove kiflice su čak mekane i ukusne i sljedeća sva dana.

U nastavku vam predstavljamo i recept:

Potrebni su vam i sljedeći sastojci:

  • 900 gr cijelog brašna
  • kesica suhog kvasca (7gr)
  • 2 jajeta
  • 400 ml mlakog mlijeka
  • 180 ml ulja
  • kašika šećera
  • kašičica soli

Priprema:

U posudu dodajte toplog mlijeka, onda ulja, dva bjelanca, jednu kašikicu šećera i onda kesu suhog kvasca i dobro promješajte. Onda dodajite brašno i kešiku soli i dobro miješajte.

Na pobrašnjenu radnu podlogu stavite tijesto i dodajte brašno po potrebni. Stavite nauljeno tijesto u nauljenu posudu i ostavite da se na toplom razvije. Najbolje bi bilo da ostavite oko sat i po.

Tijesto onda prebacite na pobrašnjenu podlogu pa onda sijecite na sitnije komade. Onda trebate oklagijom razvijajti četvrtaste oblik pa filujte omiljenim nadjevom.