Idealna ideja za ručak.

Potrebni sastojci su:

  • 600 g teleće džigerice
  • 250 ml mlijeka
  • 3 kašike hljebnih mrvica
  • kašičica slatke mljevene paprike
  • kašika mješavine začina
  • 50 g maslaca
  • 100 g luka
  • 500 g jabuka

Priprema:

Prvo džigericu isjecite na manje i tanje trake, zatim nalijte mlijekom i ostavite da odstoji sat-dva. Ocijedite i osušite papirnim ubrusom. Pomiješajte mrvice, papriku i začin. Uvaljajte džigericu, pa kratko propržite sa obje strane na dobro zagrijanom maslacu dok ne dobije lijepu boju. Izvadite i ostavite sa strane na toplom. Na istom ulju kratko propržite luk isječen na režnjeve, dodajte oguljene i očišćene jabuke isječene na ploške, te dinstajte na laganoj vatri dok jabuke i luk ne omekšaju. Po potrebi nalijte s malo vode. Poslužite uz pire od krompira.