Recept za savršeno jednostvne i meke krosane. Zamotate ih kao palačinak, razvljate i oblikujete.

Potrebni sastojci:

  • 400 g glatkog brašna
  • 1/2 vrećice suhog kvasca
  • 1,5 žličice vanilin šećera
  • 50 ml ulja
  • 150 ml mlijeka
  • 100 ml mlake vode
  • 1 žličice soli
  • 100 g maslaca
  • 1 jaje za premazivanje

Priprema:

Mlaku vodu, mlijeko, šećer i kvasac pomiješajte i ostavite da se kvasac podigne. Zatim maslac narežite na kocke i stavite u zamrzivač. Pa u smjesu kvasca dodajte sol, ulje i brašno i izmiksajte. Tijesto pokrijete krpom i ostavite na toplom 45 minuta da se udvostruči. Zatim tijesto premijesite i razvljajte u krug, pa preko njega naribajte maslac i urolajte. Tijesto koje ste urolari kao paličanak, razvaljajte po dužini i režite na trokute.  Zarolajte tijesto u kroasane koje nježno premažite razmućenim jajetom i ostavite da se dižu još oko pola sata do 45 minuta. Kroasane pecite na 200 stepeni oko 10 do 15 minuta.