Napravite ukusnu poslasticu.

Potrebni sastojci su:

  • 12 komada piškota
  • 250 g mascarpone sira
  • 2 jaja
  • 70 gr šećera za kremu
  • 4 čajne kašike nes kafe u prahu
  • 2 čajne kašike šećera za kafu
  • 2 dcl vode za kafu
  • Kakao u prahu Dolcela za posipanje

Priprema:

Napraviti kafu i ohladiti je, pa dok se kafa hladi, umutiti žumanca sa šećerom i dodati sir i miješati dok se masa ne ujednaći. Bjelanca umutiti u čvrstu masu  i ručno, spatuleom umiješati u smjesu od sira i žumanaca. Opcija 1. Piškote složiti u posudu, izliti polovinu kreme, zatim ide  drugi red piškota i ostatak kreme. Po vrhu ukrasiti kakakom u prahu. Dobro ohladiti i servirati.

Opcija 2:   Kafu napravite sutradan ili nakon što se krem dobro ohladio. Krem  raditi uveće i ostaviti da prenoći u firžideru, da se stisne. Nanijeti krem i preko naslaganih, u hladnu kafu umoćenih piškota. Možete to uraditi i špricom. Naslagati drugi red piškota i posuti ih kakaom u prahu.