Napravite ukusnu poslasticu.
Potrebni sastojci su:
- 12 komada piškota
- 250 g mascarpone sira
- 2 jaja
- 70 gr šećera za kremu
- 4 čajne kašike nes kafe u prahu
- 2 čajne kašike šećera za kafu
- 2 dcl vode za kafu
- Kakao u prahu Dolcela za posipanje
Priprema:
Napraviti kafu i ohladiti je, pa dok se kafa hladi, umutiti žumanca sa šećerom i dodati sir i miješati dok se masa ne ujednaći. Bjelanca umutiti u čvrstu masu i ručno, spatuleom umiješati u smjesu od sira i žumanaca. Opcija 1. Piškote složiti u posudu, izliti polovinu kreme, zatim ide drugi red piškota i ostatak kreme. Po vrhu ukrasiti kakakom u prahu. Dobro ohladiti i servirati.
Opcija 2: Kafu napravite sutradan ili nakon što se krem dobro ohladio. Krem raditi uveće i ostaviti da prenoći u firžideru, da se stisne. Nanijeti krem i preko naslaganih, u hladnu kafu umoćenih piškota. Možete to uraditi i špricom. Naslagati drugi red piškota i posuti ih kakaom u prahu.