Ove palačinke su u Japanu veoma popularne, a recept je jednostavan i lagan. Ovo su palačinke okruglo oblika sa raznim punjenjem, a mnoge će iznenaditi jer njihov recept sadrži i med.

Potrebno vam je:

  • 80 grama šećera,
  • jedna kašika meda,
  • pola kašike sode,
  • dva jajeta,
  • 50 mililitara vode,
  • 130 grama brašna
  • i punjenje po vašoj želji.

Priprema:

Prvo umutite jaja, pa dodajte šećer i med pa sve zajedno umutite. Otopite sodu u 50ml vode i dodajte u jaja, pa brašno i dobro izmiješajte. Zatim ga pokrijte sa folijom i ostavite 30 minuta. Poslije u tijesto dodajte 2-3 kašike vode, a tavu podmažite na ulju i zagrijte na vatri. Pečenje je identično kao i kod pečenja običnih palačinaka, sačekate da se pojave mjehurići pa ih prebacite na drugu stranu i pećete još 20 sekundi. Fil razmažete po samoj sredini palačinka a ostatkom prekrijete, pa poslužite. Prijatno!