Jedan od najboljih tenisera u svijetu je Novak Đoković koji ni sam nije svjestan koliko je naslova osvojio, a jedan je i od skromnih zvijezda koje ne iznose u javnost svoj privatni život. U zadnje vrijeme je kao svoja žena počeo da iznosi u javnost o zdravlju i ljekovitim vodama.

U posljednje vrijeme je davao čudne izjave, a i njegova majka nije mogla pomoći sa svojim intervjuom. Njegova majka je Federera nazvala arogantnom osobom, sa čime se slaže jedan dio publike. Dok se Endi Roderik se oštro usprotivio ovom prozivanju. On je rekao da ne dozvoljava da se takve stvari pričaju za njegovog prijatelja kojeg on vrlodobro poznaje. On je rekao da je Federer jako dobar čovjek, ali sa druge strane ne zna šta se  dešava u porodici Đoković.

Čak je i Roderik upoznat sa izjavama koje je davala porodica Đoković i nije mu jasno šta se dešava sa Novakom. Dobro ga poznaje i smatra ga dobrim prijateljem i bitnim teniserom.  Roderik smatra da je u redu da se ne slažu oko nekih stvari i da će on pored izjava njegove majke, gledati Novaka prijateljski nastrojeno.