Prva epizoda čuvene domaće serije “Bolji život” je emitovana 6. januara 1987. godine, a sada je prošlo tačno 32 godine od njenog emitovanja, a brojne tajne kriju se iza ove popularne serije. Snimanje ove serije je trajalo četiri godine. Oni su kao naslutili da će doći do raspada Jugoslavije pa se samo nakon sedam dana od emitovanja poslijednje emisije 25. juna 1991. godine slovenački i hrvatski parlamenti donijeli su odluku o proglašenju nezavisnosti čime je formalno počeo raspad Jugoslavije.

 

U vrijeme pisanja lika Aleksandra Saše Popovića , scenarista je lik pravio po glumcu Žarku Lauševiću kojem je želio da dodijeli ulogu: . “Žarka su željeli u ulozi Saše, međutim, termini snimanja serije preklopili su se sa njegovim obavezama, a on nije mogao da radi paralelno, na dva fronta. Lauš je imao 27 godina i bio je idealan da igra advokata i najstarije dijete u porodici. Boris je tek nakon njegove odluke da vrati ulogu izabran kao najbolje riješenje”, rekao je scenarista.

 

Veliku popularnost je imala i glumica Ena Begović koja je trebala da glumi Violetu Popadić, ali je rekla da ne može prihvatiti ulogu.