Ne znate šta da kuhate , ovo je idealan ručak za ljetne dane a pravi se za samo 20 minuta.
Potrebno vam je:
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 kg zelenih paprika
  • 500 g paradajza
  • 1 plavi patlidžan
  • po ukusu soli i bibera
  • 1 kašičica sviježe majčine dušice
  • 250 ml pavlake za kuhanje
  • 1 čili papričica
  • 2 čena bijelog luka
Priprema
Na maslacu ispržiti komadiće crnog luka dok ne omekšaju, potom staviti  listiće bijelog luka, pa kad zamirišu,ubaciti komadiće paprike i sitno sjeckan čili. Pržiti dok ne omekšaju, potom ubaciti isjeckan paradajz i krčkati na tihoj vatri nekih 15-20 minuta. Pred kraj naliti pavlaku za kuhanje te kuhati još 5 minuta, staviti i svježu majčinu dušicu, kuhati još minut-dva, pa poslužiti.