Tema današnjeg posta je kćerka Ratka Mladića, Ana koja je izvršila samoubistvo. Ana je 24. marta 1994. godine u svojoj 24. godini izvršila samoubistvo u svojoj kući.

 

Međutim, Mladić u to nije povjerovao nego je rekao da je njegovu kćerku ubio njegov neprijatelj. Ana je bila među najboljim studentima medicinskog fakulteta, a prema riječima osoba koje su njoj bile bliske, ona je na svog oca bila ponosna, čak ga je i posjetila par puta dok je on bio na ratištu, a njena smrt je za mnoge ostala misterija. Postojalo je nekoliko verzija o motivima zbog čega je digla ruku na sebe.

 

 

Jedna od njih glasi da se ona ubila zbig toga jer je njen dečko poginuo na ratištu u Bosni i Hercegovini, a da je ona za to krivila svog oca. Prema tim pričama, Ratku se taj momak nije nikako dopadao, pa ga je on s namjerom poslao na prvu liniju fronta u nadi da će što prije poginuti, što se na kraju i desilo. Druga verzija pak kaže kako Ana nije izvršila samoubistvo, nego je bila ubijena i to zbog osvete prema Mladiću koji je sa ratišta protjerao neke srpske paravojne formacije, koje su predvodili kriminalci iz Beograda. U prilog tome ide i činjenica da je jedan vojni ljekar potvrdio da je poštolj pronađen u Aninoj lijevoj ruci, iako je ona bila dešnjakinja. Nikad nije otkriven uzrok jer Mladić to nije dozvolio.