Često u medijima možemo slušati o korupciji i borbi protiv korupcije te kako se sva pravila moraju sprovoditi ali mnogi građani tvrdi kako su i sami bili žrtve korumpiranih dužnosnika, a čak i političara, koji bi trebalo da se bore protiv mita i korupcije.

Naime, mnogi niisu iznenađeni kada čuju da je neki od političara umiješani u korupciju. Prema nalogu izdanom od strane Višeg javnog tužilaštva, uhapšen je zamjenik predsjednika opštine Kladovo, M.R., ali je pored njega privedeno i još sedam zaposlenika u toj opštini zbog sumnje da su uz falsifikovane dokumente u zakup davali poljoprivredno zemljište. Oni su tako prekršili zakone o radu službenih lica, te zloupotrijebili službeni položaj, dok se na to dodaje i krivično djelo trgovine uticajem za dopredsjednika.

B.B. su također optuženi za falsifikovanje dokumenata, dok se M.R. optužuje da je svoj službeni položaj iskoristio na način da utiče na svoje pomagače, odnosno da utiče na njihovu odluku u Komisiji za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za zakup poljoprivrednog zemljišta, kako bi izabrali one ponuđače koji nisu stekli uslove za nadmetanje.