Za jednog od najvećih šarmera važi Zdravko Čolić, koji je iza sebe uvijek imao armiju žena koje su ga pratile na nastupima.

On je bio jedan od najpoželjenijih muškaraca, a sada je ostao za mnoge starije generacije. Zdravko sada us vojim godinama izgleda odlično, a mnogi koji ga ne slušaju znaju da nabroje nekoliko njegovih hitova. Svaka njegova pjesma je postala pravi hit na internetu, pa tako da sada često možemo čuti mlađe generacije kako slušaju njegove hitove.

Pjevač je mogao da ima bilo koju ženu ali on je izabrao jednu učiteljicu Aleksandru sa kojom je danas 20 godina u braku. Jednom je prilikom Čola pričao o svojoj ljubavi i rekao kako je njhove vjenčanje bilo “dža ili bu”. Oni su dugo godina bili zajedno pa su se odlučuli uzeti. Aleksandra je vrlo skromna žena koja se nikad nije voljela hvaliti jer je supruga poznatog pjevača.

Ovaj par ima dvije kćerke, a iako se ona ne voli pojavljivati u javnosti, malo da ko zna da se baš ona pojavila u njegovom spotu “tebe čuvam za kraj”. Ali novinari ne odustaju pa su je jednom prilikom uslikali ispred kuće.