Idealan obrok za doručak ili užina a odlično će doći i kao ručak.

Jedino što ćete morati napraviti malo veću količinu pošto je strašno ukusno i nestane u tren oka.

Sastojci:

brašno oko 1 kg
kvasac 40 g
mlijeko 300 ml
jaja 4 + 1 za premaz
zejtin 50 ml
sitan sir 400 g
so 1 kašičica
šećer 1 kašičica
susam 50 g

Kako pripremiti:

U brašno dodati kvasac koji smo predhodno stavili u malo toplog mlijeka sa šećerom, pa dodati ostatak mlijeka, ulja, jaja, kašičicu soli i zamijesiti tijesto kao za kiflice. Ostaviti da odstoji nekih pola sata, pa premijesiti i tako još jednom. Nakon toga tijesto podijeliti na loptice.

Svaku lopticu razvuci u obliku kruga, rasjeći trakice sa strane i sir staviti na sredinu (može i drugo, po želji, ja sam se ovaj put odlučila za sir). Zatim trakice sa strane upletati da dobije oblik pletenice, sve poredati u pleh, premazati razmućenim jajetom i posuti sa susamom. Peći dok ne porumeni na temperaturi od 220 stepeni. Prijatno vam!