Sjajan prijedlog današnjeg ručka koji će sigurno svakoga oduševiti.

Sastojci:

bijeli krompir 800 g
sušeno povrće 2 kašike
mlad crni luk 1 struk
so po ukusu
tahini pasta 3 kašike
kikiriki puter 1 kašika
voda 1 šoljica
luk vlašac 1 vezica
mrkva 1 koren
susam po želji

Kako pripremiti:

Oljuštite krompir i mrkvu, operite i isjecite na osmine. Stavite u šerpu i nalijte sa vodom da prelije krompir. Dodajte sušeno povrće i narezan mladi crni luk. Posolite po ukusu. Stavite na vatru da se krompir kuha oko dvadesetak minuta. Zatim fino podmažite vatrostalnu posudu sa uljem, te sa rešetkastom kašikom izvadite kuhano povrće i rasporedite u posudi. Promješajte tahini pastu i kikiriki puter sa šoljicom vode. Pripremljen krompir prelijte sa ovom mješavinom i pečenim susamom. Zagrijte rernu na 220 stepeni i zapecite krompir oko desetak minuta. A prije samog služenja, još toplo jelo pospite narezanim vlašcem. Poslužite sa salatom po vašem ukusu. Ja sam poslužila salatu od rukole sa rendanom mrkvom i rotkvicama. Prijatno vam.