Đorđe je sa svojim izjavama iznenadio mnoge, a malo je onih koji znaju da je on bio u dobrim odnosima sa Mikom Aleksićem, ali također i sa njegovom suprugom. Đorđe je istakao kako je bio mnogo iznenađen kada je čuo ove vijesti, ali da isto može da garantuje da njegova supruga nije imala pojma o tome. Đorđe je rekao kako je Miko oduvijek imao neke svoje “metode” predavanja sa djecom, ali da to nije smetalo većini glumaca.

 

Prije su takozvane, tradicionalne metode učenja bile rigoroznije nego nove modernije metode, pa tako da nije  bilo toliko čudno ako dobijete neku uvredu ili ako vas neko omalovažava, ali danas je sve drugačije. David je rekao kako je Mika za njega oduvijek bio kao otac i da je igrao važnu ulogu u njegovom životu. Ali nakon što je čuo novosti o Miki sve je palo u vodu. Također je htio pričati i o drugoj vrlo bitnoj stvari, a to je javna tajna da su se u glumačkom svijetu uloge mogle dobiti najčešće “preko kreveta”.

Dodao je: “dosta glumica koje poznaju lično mogu da navedu imena redatelja,  sponzora, direktora fotografije, urednika ili producenata koji su im govorili “Nakon jedne noći sa mnom, sva su ti vrata otvorena”. To je jednostavno jedna konstanta koja traje ne godinama, nego decenijama,” kazao je Đorđe.