Neke stvari radimo i mislimo da nam neće naštetiti. Ovdje je riječ o takvom postupku: Svima nama smeta kada vidimo da nam se pojavila bubuljica. Onda teško možemo da se suzdržimo da je ne diramo. Tada je počinjemo stiskati jer mislimo da će tako brže proći. Koliko god vam ta bubuljica smetala, bolje je da je ne dirate. Ukoliko je dirate, samo ćete napraviti problem. Ukoliko ih dirate, cijedite, onda se te nečistoće šire po licu i samo je veća mogućnost pojave novih.

Također, moguće je i da dobijete neku infekciju. Zbog toga što stvarate ranice koje budu onečiščene i onda je to pogodna sredina za razvoj infekcija. Ono što vam se još može dogoditi jeste da sebi stvorite ožiljke, a to nije ono što želite, zar ne? Kao što smo već rekli, bolje je da ne dirate tu bubuljicu, koliko god vam smetala. Ukoliko je ne dirate, proći će i nećete imati štetnih posljedica.

Redovno se umivajte i ne nanosite puno pudera na lice jer puder začepi pore i koža ne može disati. Tada se skupljaju bakterije i stvaraju bubuljice. Pripazite na svoju ishranu, stres i ne dirajte lice prljavim rukama. Nezdrava ishrana će potaći ovaj problem, kao i stres.