Darko Lazić je uhvaćen u subotu na teritoriji Bogatića kako upravlja svojim autom za vrijeme policijskog časa, te je to izazvalo burne reakcije ljudi koji pozivaju nadležne da kazne bahatog pjevača.

Mnogi misle kako je pjevač prekršio svaku mjeru i da bi trebao da se kazni sa zatvorskom kaznom zbog velikog broja nepoštivanja zakona. Također su mnogi dali svoje komentare a neki od njih su bili:

“U zatvor bez suđenja! Zašto samo 150.000 kazne? A gdje je zatvor za nekoga ko je toliko bahat da vozi bez vozačke dozvole? Hoće li već jednom otići u zatvor? Ovo je strašno, kakvo plaćanje kazni, nanogice i ostalo? Odmah u zatvor, kao i sve ostale koji ne poštuju državu! Šta još treba da uradi ovaj čovjek da bi se stavio iza brave? Bahat i bezobrazan, u zatvor!”

Osim što su ga svi osuđivali što je prekšio zakon, neki su počeli pričati kako Darko nema vozačku dozvolu i da je upravljao vozilom. Tako da su to provjerili nadležni i utvrdili da Lazić stvarno nema vozačku dozvolu, a što je on i sam priznao medijima.

“Prvo bih volio da kažem da ja ne vozim. Na moju sreću, uvijek je tu moj prijatelj i vozač, koji me, dok ja ne budem ponovo imao dozvolu, vozi. Drugo, poštujem policijski čas i sve mjere koje je donijela naša vlada.”- rekao je Darko Lazić.